LazioSeværdigheder

“Stjålet” billede fundet

På trods af at museet i Napoli ikke vidste at maleriet var blevet stjålet fra deres samling, er de glade for at det er kommet sikkert tilbage. Maleriet formodes at være malet af en af Leonardo da Vincis elever – Girolamo Alibrandi. Motivet er en kopi af da Vincis berømte billeder ved navn “Salvator Mundi”.

Ifølge CNN, så er maleriet for nylig blevet fundet i en 36-årigs lejlighed, i forbindelse med ransagning af lejligheden hvis beboer politiet mistænkte for hæleri.

Maleriet befinder sig normalt i et arkiv på museet San Domenico Maggiore i Napoli. Museet kan ikke oplyse med sikkerhed hvornår maleriet er forsvundet fra museet. Der er intet som tyder på indbrud, men museet bekræfter at de sidst har set maleriet i januar 2020. Det var da maleriet kom tilbage efter at have været udlånt til en udstilling i Villa Farnesina i Rom, til deres udstilling “Leonardo i Rom.”

Det vides ikke eksakt hvornår kopien er malet men museet antager at det er malet mellem år 1510 og 1520. Det oprindelig maleri af da Vinci, er et af de mest kostbare malerier. Det blev i 2017 solgt på Christie’s auktion i New York til en sum på 450.3 mio $.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button