OplevelserSeværdigheder

Opdag Italiens filmby – Cinecittà

Hollywood er kendt for sine filmstudier, men italienerne har også deres svar på Hollywood. Den italienske filmby hedder Cinnecittà og ligger lige i udkanten af Rom. Umiddelbart er der nok ikke mange danskere som har hørt om denne del af Rom, men indenfor den internationale filmverden er byen et kendt navn. For du tænker måske ikke over det men mange af de filmene fra 1960’erne og 70’erne, heriblandt flere af Clint Eastwoods westerns er rent faktisk optaget her, senere har den amerikanske instruktør Martin Scorsese optaget nogle af sine kendte film blandt kulisserne i Cinnecittà.

Det er også her at flere af de italienske filmperler som blandt andet La Dolce Vita er optaget, og det var lige netop her at Italiens mest kendte instruktør Federico Fellini udfoldede sine fantastiske tanker og ideer for sine film.

Når du er trådt ind af indgangsdørene til Cinnecittà, befinder du dig lige pludseligt i en eventyrverden. Det ene øjeblik befinder du dig i Julius Cæsars Rom med store templer og ruiner fra det gamle Rom. Det næste øjeblik er du hensat til det gamle Ægypten, når du står foran det ægyptiske tempel.

Cinnecittà betragtes som det største filmstudie i Europa, endda større end Berlin’s filmby Babelsberg. Studiet råder over et område på mere end 40 hektar, fordelt med 22 forskellige scener, ikke mindre end 300 påklædningsværelser samt kontorer, hele 21 rum til skuespillernes makeup samt en kæmpestor udendør vand tank på 7.000 kvadratmeter.

Cinecitta Studios in Rome, Italy

Adresse:

Via Tuscolana 1055
00173 Rom

Åbningstider:

Åbent hver dag fra kl. 9.30 – 17.30 – dog undtagen tirsdag

Der er rundvisning kl. 11.30 og 15.30 – både på italiensk og engelsk

Billetterne koster 20 euro for rundvisning og besøg på museet.

[codepeople-post-map]

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button