Mad & Vin

Udine indfører anti-alkohol ordning

Borgmesteren i byen Udine i den italienske provins Emilia-Romagna har tirsdag d. 25. juni 2024, annonceret at der med øjeblikkelig virkning bliver indført tiltag mod akoholindtag i aften og nattetimerne i byen. Det betyder at der i de næste 30 dage vil være forbud mod at sælge alkohol og alkoholfrie drikkevarer i tidsrummet fra kl. 21 – 08 den efterfølgende morgen, derudover vil udskænkning af alkohol være forbudt fra kl. 01 – 08. Efter de 30 dage, vil ordningen kunne forlænges med yderligere 30 dage – det skriver det østrigske medie Kurier.

Grunden til det nye tiltag, skal være for at forhindre det øgede alkoholforbrug samt at der har været hændelser i byen grundet alkoholindtag som er gået ud over andre personer. I forvejen er der i området omkring byens banegårde, indført forbud mod at indtage alkohol på offentlige gader og pladser – et forbud som er gældende alle døgnets 24 timer.

Konsekvenserne for forretninger, cafeer og restauranter med flere for ikke at overholde de nye regler, er også markante. En overtrædelse vil medføre en bødestraf på mellem 200 – 1.200 euro, derudover en øjeblikkelig lukning af stedet samt konfiskering af alkoholiske drikkevarer.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button