Hvad sker der ?

Julemarkeder i Italien

Forberedelserne til julen og ikke mindst årets hyggeligste måned nemlig december er endelig startet, og så er det tid for årets julemarkeder. At samle familien og tage på julemarkedet er den bedste start på julen, nyde den spirende julestemning og bare slappe af. Her har du måske også mulighed for at klare nogle af julegaverne, eller finde noget spændende italiensk julepynt.

BOLZANO
Julemarked på Piazza Walther
Markedet holder åbent frem til d. 06. januar 2016, og har åbent mandag til fredag kl. 10.00 – 19.00, lørdag fra kl. 9.00 – 20.00 og søndag fra kl. 9.00 – 19.00.
Det traditionelle julemarked i Bolzano finder sted på Piazza Walther men på flere af byens mindre pladser vil der også være julemarked og spændende boder. Det klassiske julemarked har fundet sted i de seneste 30 år, og har et stort udvalg af kunsthåndværk fra flere af Italiens regioner. Her kan du finde inspiration til julepynt, julegaver samt smage på de lækre lokale specialiteter fra regionen.

TRENTO
Julemarked på Piazza Fiera
Markedet holder åbent frem til d. 24 december, og har åbent alle dage i tidsrummet kl.10.00 – 19.30, dog fra kl. 10.00 – 17.00 d. 24. december 2015.
Gå på opdagelse i en magisk verden af julepynt og julespecialiteter. Markedet finder traditionen tro sted i byen historiske centrum, som lægger kulisse til julemarkedet. I de mange små træhuse, vil de mange kunsthåndværkere vise deres produkter. Her findes hjemmestøbte lys, keramik samt ikke mindst de lækre specialiteter som pølse, honning, grappa og likører.

VERONA
Julemarked på Piazza dei Signori (Piazza Dante), Cortile Mercato Vecchio og Cortile del Tribunale
Markedet holder åbent fra d. 20. november og frem til d. 27. december 2015, og har åbent søndag – tirsdag i tidsrummet kl. 10.00 – 21.30, fredag – lørdag i tidsrummet kl. 10.00 – 23.00, d. 24. december åbent mellem kl. 10.00 – 17.00.
Julemarkedet afholdes i år for 8. gang og piazza’erne er fyldt med små hyggellige træhuse som byder på lækre lokale specialiteter samt julepynt, glashåndværk, keramik, varmt tøj og meget mere. Husk at besøge Piazza Bra ved indgangen til julemarkedet, et flot syn med den gamle arena i Verona med lys på og omgivet af julemarkedet i anledning af højtiden.

xmas-decorations-1223916-1280x853MILANO
Julemarked Oh Bej Oh Bej på Piazza Castello, i dagene d. 5 – d. 8 december 2015
Markedet finder sted i den første weekend af december måned, og et af de klassiske julemarkeder i det nordlige Italien. Her finder flere end 20 forskellige boder som byder på lækre specialiteter og gode ideer til julegaverne. Prøv også nogle af de traditionelle julespecialiteter som blandt andet de søde, tørrede kastanjer – Busecchina.

TORINO
Julemarked på Piazza Borgo Dora 34
Markedet holder åbent fra d. 04. december og frem til d. 23. december 2015, alle hverdage i tidsrummet fra kl. 12.00 – 19.00, lørdag og søndag fra kl. 10.00 – 20.00.
Årets udgave af julemarkedet byder på den helt store jule-oplevelser med masser af inspiration til julepynten og ikke mindst til julegaverne, derudover er der flere boder med lækre lokale specialiteter. Der vil være kunsthåndværk fra området, samt musikalske indslag, og ikke mindst en masse sjov for børnene.
I tilknytning til selve julemarkedet er der i flere af sidegaderne mindre julemarkeder med forskellige boder som byder på lokal kunsthåndværk, julepynt og julekræs for ganen.

FIRENZE
Julemarked på Piazza S. Croce
Markedet holder åbent fra d. 2. december og frem til d. 20. december 2015, alle dage i tidsrummet fra kl. 10.00 – 20.00.
Julemarkedet er inspireret af de klassiske tyske julemarkeder, og samarbejder med forskellige af Firenze’s kulturelle institutioner som blandt andet Uffizi-gallerierne.
På markedet finder du 55 små hyggelige træhuse/boder som har alt indenfor jul at byde på. Der er både noget for ganen og klassiek kunsthåndværk med mere til inspiration når der skal købes julegaver. Derudover vil der i løbet af december måned afholdes koncerter med blandt andet Gospel, samt der vil være inspiration fra andre landes julemarkeder.

ROM
Julemarked på Piazza Navona
Markedet holder åbent frem til d. 6. januar 2016, alle dage i tidsrummet fra kl. 9.00 – 24.00.
Det traditionelle julemarked i Rom er oprindeligt dedikeret til la Befana, som finder sted d. 6. januar. Julemarkedet byder på alt hvad et julemarked skal have af lækre julespecialiteter, både til maven og til ganen. Derudover et stort udvalg af håndlavet julepynt, og inspiration til julegaverne. Her er muligheden for ar tage en pause i juletravlheden og nyde en eventyrverden i julens tegn.

Ristede kastanjer

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button