Turisme

Tips om spisesteder i Italien

RistoranteItalien er et land med skiftende sociale og politiske forandringer som har sat sit præg ikke blot på kulturen men også i høj grad på den gastronomiske kultur.

Det italienske køkken er fyldt med spændende ingredienser, krydderier og traditioner fra de forskellige folkeslag som har haft indflydelse i de enkelte regioner og som med tiden er blevet en naturlig del af indbyggernes madkultur.

Italienerne spiser ofte ude og for dem er det en social begivenhed, hvor man hygger sig i hinandens selskab samtidig med at man får noget god mad.

At gå ud at spise i Italien betyder ikke at gå på fine, dyre restauranter, men derimod går vejen som oftest forbi de små lokale spisesteder hvor alle kender alle og man ved at maden er god.

Et spisested kan være af forskellig karakter, her er nogle af de typer af spisesteder som er gode at kende når turen går sydpå.

Bar/Café – Til en aperitivo før aftensmaden eller et let måltid. Her serveres drikkevarer som kaffe, sodavand, vin, øl eller en drink efter aftensmåltidet. Hertil kan oftest købes sandwich, kager eller lette småretter, og til drinks serveres en lille let snack.

Trattoria – Ofte lokale familie-ejede steder med hyggelig og afslappet atmosfære, lokale retter til priser som ikke skader pengepungen.

Pizzeria – Her findes de mest lækre, autentiske italienske pizzaer som bages i stenovn så de bliver helt sprøde. Pizzeriaer er især udbredt i det sydlige Italien hvor pizzaen oprindeligt stammer fra, her findes de  omtrent på ethvert gadehjørne.

Ristorante – Pænere spisested hvor man kan gå ud og spise når det skal være lidt mere højtidligt. Her serveres gerne lokale retter til fornuftige priser.

Spaghetteria – Har sin oprindelse i Napoli og byder på et bredt sortiment af diverse pastaretter såsom spaghetti med hvidløg, med pesto, med fisk og med Bolognese.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button