Fyldte grøntsager
Dette er en typisk antipasta fra Ligurien, og er samtidig dejlig sommermad.
Til 4 personer
- 6 gule peberfrugter
- 6 store rødløg
- 6 skiver blødt brød
- 200 gr ricotta
- 2 æg
- 20 gr revet parmasan
- 20 gr revet pecorino
- 20 gr tørrede svampe
- Margarine
- 1 fed hvidløg
- Halvt glas mælk
- Olivenolie
- Salt og peber
Læg de tørrede svampe i blød i en skål med lunkent vand, i ca. 15 min..
Skyl peberfrugterne, halver dem og fjern kernehuset. Rødløgene skrælles, top og bund fjernes så at der bliver en plan flade som løgene kan stå på. Løgene halveres og de inderste lag fjernes, så at de yderste 3 lag bibeholdes som en skål.
Løgene koges i vand i ca. 10 min.
De udblødte svampe tages op af vandet, og skæres i små stykker.
Hvidløgsfedet pilles og hakkes fint.
Brødskiverne smuldres i en skål med mælken, og blandes sammen. Stilles til side i 10 min., eller indtil det har opnået en blød konsistens.
Brødblandingen tilsættes herefter ricotta, æg, pecorino, hvidløg, margarine og svampe, røres godt sammen. Tilsæt salt og peber.
Fordel fyldet i de halverede peberfrugter og rødløg.
Sæt grøntsagerne i et smurt ildfast fad, drys med revet parmasan og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min.
Vi anbefaler, en kølig Roero Arneis til de fyldte grøntsager.