Secondo
Paneret lever – Fegato in dolce garbo
Til 6 personer
- 600 gr kalvelever i skiver
- Mel
- Rasp
- 3 æg
- 6 spsk. citronsaft
- 60 gr smør
- Buket salvie
- Stødt nellike
- 20 gr sukker
- Salt og peber
Til panering skal du bruge to tallerkener, hvor der kommes mel i den ene og rasp i den anden.
Kom æggene i en skål, tilsæt salt og pisk sammen.
Kalveleveren i skiver vendes herefter først i melet, ryst så overskydende mel kommer af – dernæst vendes de i æggene, og til sidst vendes de i raspen.
Smelt smørret på en pande og læg salvie-blade heri.
Skru ned for varmen, og steg lever-skiverne for svag varme i 2 min. på hver side.
Bland citronsaft med sukker og stødt nellike.
Anret leverskiverne på et fad, og hæld citronsaften henover, server straks.