Primo
Kartoffelsuppe med Prosciutto
Kartofler er vintermad, og det betyder ikke mindst at det er tid for en god og varm suppe.
Kartoffelsuppe med Prosciutto
Ingredienser
- 2 skiver Prosciutto di Parma
- 3 mellemstore søde kartofler
- 1 gulerod
- 1 rødløg
- 2 dl fløde
- 2 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at bage skiver af Prosciutto di Parma sprødt – læg skiverne på et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og læg dem på et stykke køkkenpapir mens de køler.
- Skræl grøntsagerne. Skær de søde kartofler og guleroden i grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløde og 1 spsk. smør i. Blendes til en jævn suppe med en stavblender. Tilsæt lidt ekstra suppe, hvis du synes at suppen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
- Skær den sidste søde kartoffel i små terninger. Steg terningerne møre og gyldne i smør. Pil og skær løgene i både. Tilsæt løgene, og steg i yderligere 1 minut.
- Anret suppen i dybe tallerkener, og drys stegte søde kartofler og sprød Prosciutto di Parma over. Pynt gerne med friske urter.