Secondo
Oksefilet med Parmaskinke
En oksefilet behøver ikke at blive serveret med kartofler og sovs, kan sagtens tilberedes med et italiensk twist. Her i kombination med Prosciutto di Parma og bagte grøntsager. En god sommerret, hvor der kan bruges de friske og sprøde grøntsager, herunder ny-optrukne gulerødder. Hvilke grøntsager som bruges i retten er helt op til eget valg og smag.
Oksefilet med Parmaskinke
Oksebøffer omkranset af Prosciutto di Parma og serveret med lækre, sprøde grøntsager.
Ingredienser
- 800 g okseinderfilet
- 8 skiver Prosciutto di Parma
- salt og peber
- 2 spsk. rapsolie
- 2 dl olivenolie
- 2 dl friske urter fx timian, oregano og persille
- 1/2 finthakket rød chili
- 0,5 dl hvidvinseddike
- 800 g rodfrugter det kan f.eks være gulerødder, persillerod, selleri og beder
Sådan gør du
- Del inderfileten i fire bøffer. Pak hver bøf ind i 2 skiver Prosciutto di Parma
- Blend olivenolie, urter, chili og hvidvinseddike med en stavblender til en jævn urteolie. Smag herefter olien til med salt og peber.
- Skræl rodfrugterne, og del dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i en ildfast form, og vend halvdelen af urteolien i sammen med grøntsagerne. Steges møre i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
- Pensl bøfferne med rapsolie, og brun dem på en pande. Steges derefter færdige i ovnen ved 180 grader, til de har en kernetemperatur på 56 grader.
- Du kan istedet også vælge at grille bøfferne. De kan grilles til gylden farve ved direkte varme. Flyt dem over på indirekte varme, og lad dem ligge, til de har en kernetemperatur på 56 grader. Lad bøfferne hvile i mindst 5 minutter, før de serveres.
- Server bøfferne med bagte rodfrugter og urtesauce.
Hvid pizza med Prosciutto og spinat
En nem og enkel pizza med Prosciutto di Parma, cherrytomater og frisk babyspinat.
Se opskrift
Prosciutto di Parma chips
Dette er opskriften på de lækre Prosciutto di Parma chips – perfekte til en snack.