Pappardelle con Ragù di Coniglio
Denne ret er en klassiker i flere regioner i Italien, hvor kanin er udbredt i det italienske køkken.
Til 4 personer
- 400 gr frisk pappardelle med æg
- Halv kanin – parteret
- 200 gr flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 stilk bladselleri
- 1 gulerod
- 1 laurbærblad
- Halvt glas rødvin
- Olivenolie
- Salt og peber
Pil og hak hvidløg og løg, skræl gulerod og bladselleri – skær i tern.
Kom grøntsagerne i en gryde med olie og laurbærblad, lad det simre i 10 min. mens der røres jævnligt i gryden.
Rens kanin-stykkerne for sener og hinder, skær i mindre stykker og læg stykkerne i blød i en skål med rødvinen.
Herefter kommes kaninstykkerne i gryden med grøntsagerne. Sørg for at alle stykkerne bliver brunet.
Tilsæt de flåede tomater, salt, peber og lad det koge ved svag varme i halvanden time. Du kan evt. tilsætte lidt varmt vand undervejs.
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisninger på pakken.
Hæld vandet fra pastaen og anret på et fad.
Kaninragù fordeles over pastaen og server.