LazioSeværdigheder

Nyt fund ved Pompeji

I forbindelse med en igangværende udgravning på Pompeji, har arkæologerne fundet en del af et bygningsværk fra området Civita Giuliana, ca. 700 meter fra Pompeji.

Fundet har vist sig at være dele af en villa samt en stald, hvori der var resterne af 3 heste, derudover er der fundet 2 skeletter fra mennesker som er blevet ramt af udbruddet.

De 2 skeletter blev fundet i et sidelokale i en krypt under villaen, det kan måske have været en gang som ledte fra stalden og ind til villaen, eller datidens kælderetage. Rummet hvor skeletterne befandt sig, har været 2,20 meter bredt – det vides på nuværende tidspunkt ikke hvor langt rummet har været. Rester af træ tyder på at der har været et trægulv, og huller i væggene kan være tegn på at der måske har været bjælker som har understøttet vægge i forbindelse med et større rum eller en gang. Dette er formodentligt styrtet sammen i forbindelse med udbruddet.

Det ene skelet ligger med hovedet bøjet nedad, og ser ud til formodentlig at have været en slave, en ung mand i alderen 18 – 25 år, ca. 1,56 m høj, slid som tegn på hårdt fysisk arbejde. Påklædningen er en kort tunika men i tunge stoffer med draperier
Det andet offer ligger i en mere åben stilling med hovedet bagover, stammer også fra en mand måske i 30 – 40 års alderen, ca. 1,62 meter høj. Det ser ud til at han har haft noget på som mindede om en tunika og udover den har haft en kappe i uld – der er tydelige afmærkninger på halsen fra folderne af kappen som har været holdt sammen på venstre skulder.

Området har ikke tidligere været helt udgravet men har været genstand for røverier som stjal genstande og fund fra stedet. Det satte en indsats fra politiet og myndighederne en effektiv stopper for, og nu har arkæologerne arbejdsro til at koncentrere sig om at udgrave bygningerne og hvad der gemmer sig i dem.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button