Nyheder

Hedebølge rammer Sydeuropa

Sommerferien er over os og mange danskeree sætter lige nu kursen mod de sydlige breddegrader, men det kan hurtigt blive en meget varm oplevelse. For i øjeblikket kan man flere steder i det sydlige Europa mærke varmegrader helt op til 40 grader. Dette gælder ikke mindst i Italien, hvor italienerne puster i varmen og det kan ikke gå hurtigt nok med at komme ud at storbyerne for at tage enten i bjergene eller sætte kursen mod havet.

Italiens sundhedsminiterium har varslet varme-alarm i flere større byer i landet og er samtidig kommet med en række anbefalinger til borgerne i disse varme dage, herunder at holde sig indendøre i den varmeste periode på dagen og kun gå udenfor hvis det er strengt nødvendigt. Derudover at få tilstrækkeligt med væske.

For danskere som har sommerferie, er det perfekt at komme ned til varmen og solen, men det kan hurtigt blive rigtig varmt så gør som italienerne, de lever trods alt med høje temperaturer hele tiden og har indrettet deres livsstil til det.

Så derfor værd opmærksom på følgende:

-Husk at drikke rigeligt med væske, danskere er ikke vant til at drikke nok væske men med høje temperaturer er det især vigtigt at få rigeligt væske at drikke – vel at mærke vand.

-Hold jer i skyggen i timerne midt på dagen, det vil sige fra kl. 12 – 15 – benyt muligheden til at gå på et museum eller i et shoppingcenter hvor der er aircondition.

-Spis let – undgå tung mad som store kødretter eller fedtholdig mad

-Spis masser af frugt – her kan anbefales vandmelon, melon, vindruer, ferskener – der er rigeligt med frisk frugt at vælge imellem i Italien så det er bare med at gå amok i det kæmpe og ikke mindst lækre udvalg af frugt

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button