![](https://vivaitalia.dk/wp-content/uploads/2021/06/Iskrem-1-Italnews-780x470.jpg)
Desserter
Is med sprød Prosciutto di Parma
Cremet vanilleis med fine stykker af sprødstegt Prosciutto di Parma, en ret som kombinerer det søde med det salte og samtidig kendetegner Italien.
![](https://vivaitalia.dk/wp-content/uploads/2021/06/Iskrem-1-Italnews-500x500.jpg)
Is med Prosciutto di Parma
Cremet vanilleis med fine stykker af sprødstegt Prosciutto di Parma, en ret som kombinerer det søde med det salte og samtidig kendetegner Italien.
Ingredienser
- 5 dl fløde
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang delt i to på langs
- 200 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 blade husblas
- 4 skiver Prosciutto di Parma
- 2 spsk. revet hvid chokolade
- 8 friske jordbær i skiver
- 1 spsk. finthakket mynte
Sådan gør du
- Giv fløde, mælk og vaniljestang et opkog i en gryde. Tag gryden af varmen, når den er kogt op.
- Pisk sukker og æggeblommer sammen i en stor skål.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Kom Prosciutto di Parma-skiverne på en bageplade, og steg dem sprøde i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter. Køl skiverne af på et stykke papir. Hak den sprødstegte parmaskinke fint.
- Kom den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, hælder du blandingen tilbage i gryden.
- Sæt gryden tilbage på varmen, og varm op til 85 grader. Sørg for hele tiden at røre i bunden med en spatel. Straks når blandingen når 85 grader, tager du gryden af varmen og sier alt tilbage i skålen gennem et dørslag.
- Klem vandet ud af husblassen, og vend den ind i den varme ismasse.
- Afkøl ismassen.
- Kør isen i en ismaskine, til den begynder at blive fast. Kom den sprøde, finthakkede Prosciutto di Parma i, og kør, indtil isen er færdig.
- Server straks, eller hæld isen over i en beholder, som du sætter i fryseren.
- Top isen med revet hvid chokolade, jordbær og mynte før servering.