Isdessert med stracciatella
En lækker dessert som ikke kræver det store i forberedelse. Du kan selv vælge om du vil lave isen eller købe den på forhånd.
Opskriften rækker til 6 personer
Ingredienser:
- 300 gr stracciatella-is
- 250 gr savoiardi (ladyfingers)
- 100 gr piskefløde
- 100 gr mørk chokolade
- 2 dl stærk kaffe
- Kakaopulver
- Flormelis
Vend 2/3 af savoiardi’erne i kaffen.
Beklæd indersiden af en skål, ca. 16 cm i diameter med de dyppede kager – så hele indersiden af skålen er dækket af savoiardi. Sættes i fryseren i 10 min.
Tag stracciatella’en ud af fryseren og lad stå i et par minutter, så den bliver blød at arbejde med.
Tag skålen med savoiardi ud af fryseren, og fordel stracciatella i et tykt lag på indersiden af savoiardi – der skal stadig være plads til det sidste fyld i midten. Sæt nu skålen tilbage i fryseren, mens fyldet forberedes.
Smelt chokoladen, lad køle.
Pisk fløden stiv med flormelis samtidig med at den smeltede, afkølede chokolade tilsættes.
Fordel chokolade-flødeskum i midten af desserten. Vend de sidste savoiardi i kaffe, og fordel over desserten. Desserten sættes igen i fryseren.
Tages ud 10 min. servering og vendes ud på et et fad. Drys med kakao-pulver og pynt med flormelis.