Ferie i ItalienOplevelserTurisme

Turisthøsten starter i Italien

Snart starter vinhøsten i Italien og i år er der for første gang blevet givet grønt lys for turisthøsten. Turisthøsten giver mulighed for at vingårde kan lade besøgende deltage i høsten ved at plukke druer i vinmarken.

Tidligere har dette ikke været fuldt lovligt og har ført til at flere vinproducenter har haft problemer med det italienske arbejdstilsyn. Nu er der imidlertid lavet en aftale mellem Arbejdstilsynet og Sammenslutningen af vinbyer.

I aftalen defineres turisthøst som værende den ulønnede, kortvarige aktivitet med at plukke druer, af kulturel og rekreativ karakter, udført af turister i forbindelse med overnatning på vingården eller i forbindelse med besøg og smagning af vin på vingården.

De italienske vinproducenter forventer, at aftalen vil give et betydeligt løft til vinturismen, som i Italien har en omsætning på mere end 19 milliarder kroner og som allerede tiltrækker mere end 14 millioner besøgende hvert år.

Med aftalen vil vingårde nu med ro i sindet kunne lade turister få en ferieoplevelse ved at få lov til at plukke druer i vinmarken uden at komme i problemer med arbejdstilsynet. Nu står markedsføringen af de muligheder for døren og Sammenslutningen af vinbyer opfordrer nu borgmestrene i medlemsbyerne om at markedsføre ordningen. Ingen tvivl om at det en fantastisk mulighed fir at fremme vin- og oplevelsesturismen.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button