Hyldest til tagliatelle
Imorgen søndag d. 17. januar vil tusinder af mennesker verden over tilberede tagliatelle med ragu alla bolognese, i en hyldest til produktet tagliatelle.
Dette gøres for at fejre det italienske køkken i den store verden.
Traditionen blev startet i 2008 hvor man tilberedte pasta carbonara, det efterfølgende år i 2009 stod menuen på risotto med safran, og i år gælder det så tagliatelle med ragu.
Tagliatelle med ragu er en første klasses ret som desuden repræsenterer de italienske farver, med den lyse pasta, røde kødsauce og de grønne basilikumblade.
Nu om dage findes opskriften på ragu i et utal af variationer over hele verden, men det er kun i Italien at den laves på rigtig traditionel maner, og dette skal dagen imorgen bruges til fejre og gøre opmærksom på.
Den ægte ragu skal laves som i Italien, spises med en god portion hjemmelavet pasta og et godt glas rødvin til.
Så hold godt øje med de glas og pakninger med ragu som kan købes i supermarkederne, de er fyldt med tilsætningsstoffer, billige råvarer, smagsessens af noget kød og indeholder intet af den kærlighed til råvarerne og tilberedningen som italienerne er så kendte for.
[ad#Google Adsense 468×60]