Om Toscana
Regionen er beliggende i det centrale Italien, mellem naboregionerne Ligurien mod nordvest, Emilia-Romagna mod nordøst, og Umbrien samt Lazio i den sydlige ende. Mod vest byder Toscana på en lang kyststrækning mod det Tyrræniske hav. Toscana er kendt for sin flotte natur som ikke mindst byder på bjergfyldte områder, talrige vinområder, historiske landsbyer, kirker og slotte. Heraf flere kendte byer som Firenze, Lucca, Siena og Pisa med sit skæve tårn. Hovestaden er Firenze, og regionen er opdelt i 9 provinser Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa Carrara, Pisa, Pistoia, Prato og Siena.
Hvad er der at opleve ?
Et kulturelt knudepunkt som byder på noget for enhver smag og interesse; historie, kunst og arkitektur. Her er der mulighed for at opleve de mange landsbyer fra middelalderen hvis man er til det, derudover er der et mylder af historiske slotte og kirker. Værd at opleve er byerne Pisa og det skæve tårn, San Gimignano – byen med de mange tårne, Firenze med domkirken, Galleria Uffizi, Ponte Vecchio – Guldsmedenes bro. Derudover er der Siena som byder på historisk centrum samt også hjemsted for det traditionelle hesteløb – Palio. Hvis du mere er til en afslappende ferie, byder regionen på flere termiske bade med mulighed for sundhedsmæssige behandlinger.
Derudover er der mange muligheder for en aktiv ferie, hvor det kan dreje sig om cykling, ridning, vandring – regionen er kendt for sine gode ruter som er dedikeret til blandt andet ridning og cykling. Hvis det skal være vandsport så er der muligheder for windsurfing, dykning og kano langs kysten.
Mad og vin
Det klassiske toscanske køkken består af solide og nærende retter, hvoraf brød, linser og grøntsager udgør et væsentligt element. Her serveres ofte suppe, fyldt med grøntsager og linser, den klassiske suppe fra Toscana indeholder også brød. Derudover er regionen især også kendt for sine appetitlige crostini’er, som er små stykker ristet brød med diverse forskelligt fyld ovenpå herunder blandt andet pate med kyllingelever, eller med salami som tilbehør. Regionen er desuden kendt for sine kødretter, som kraftige simreretter tilberedt på blandt andet hare samt den klassiske “bistecca fiorentina” som er en stor grillet T-bone steak. Et par af de søde klassikere er de små cantucci’er, små hårde kager som dyppes i vin santo, derudover er der selvfølgelig også klassikeren kastanjekage med rosiner og pinjekerner. Udover maden er Toscana også i den grad en kendt vinregion, og byder på både hvid- og rødvine af høj kvalitet. For bare at nævne nogle af de mest kendte vine som Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montalcino.