Museer mv.

Det ægyptiske museum – Torino

Det ægyptiske museum i Torino er udover at være et af de mest kendte museer med kulturhistorie fra Ægypten også et af de mest besøgte museer i Italien. Museet har også stor betydning for sin samling af arkæologiske effekter, især museets store samling af  sarkofager og mumier. Samlingen indeholder mere end 30.000 genstande, en stor del af disse befinder sig på museets lager og det er derfor kun omkring 6.500 genstande som kan ses i museets udstillinger.

Grundlagt i år 1824, og blev dengang indviet som det første Ægyptiske Museum i verden. Museet indeholder udelukkende historiske og kulturmæssige genstande fra det gamle Ægypten, oprindeligt lagt sammen af to samlinger af kultur-genstande – en del af samlingen ejet af den royale familie Huset af Savoyen og den anden del stammer fra en samling i Padova, fra den private samler Vitaliano Donati.
Efter det Ægyptiske museum i Cairo – betragtes samlingen i Torino som det næststørste museum indenfor ægyptisk kulturhistorie.

Gennem tiden er samlingen af ægyptiske kulturgenstande vokset, og især i forbindelse med Italien’s udgravninger i perioden 1900 til 1935 voksede samlingen betydeligt.

I 2015 var museet gennem en større ombygning og renovering, hvilket gav yderligere plads til udstillingerne og forbedrede forhold for de besøgende. Der er fortsat desuden fokus på at udvide udstillingerne med elementer fra hjem samt genstande som har været en del af ægypternes hverdag og som kan vise et billede af hvordan de har levet – både for høj og lav i datidens Ægypten.

Nogle af de mest kendte genstande på museet er blandt andet statuerne af guderne Isis og Sekhmet samt Ramses II. Derudover den imponerende skriftliste over de konger som regerede i Ægypten gennem tiden – en liste over navne samt hvor længe de regererede.

Praktisk information:

Åbningstid:
Åbent mandag fra kl. 10.00 – 14.00
Åbent tirsdag til søndag fra kl. 9.00 – 18.30
I forbindelse med helligdage og arrangementer kan der være ændrede åbningstider.

Guidet tur – varighed:
Der findes flere forskellige muligheder for guidede ture af varighed på mellem 90 – 120 minutter, grupper af minimum 10 og max. 25 personer.
Du kan læse mere om de guidede ture på – https://www.museoegizio.it/en/info/prices/

Billetter:
Voksne(fra 18 år) – 15 €
Børn mellem 14 og 18 år- 11 €
Børn mellem 6 og 14 år – 1 €
Børn under 5 år – gratis adgang

Adresse:
Via Accademia delle Scienze 6
10123 Torino

Foto – Museo Egizio

Vis mere
Back to top button