Museer mv.

Første søndag i måneden er der gratis adgang til museer

Det italienske Kulturministerium har taget initiativ til fantastisk arrangement, nemlig at der fra d. 5. april 2015 gives gratis adgang til en lang række museer mv. over hele Italien den første søndag i måneden.

Indtil videre drejer det sig om museer, arkæologiske udgravninger, slotte mv. som har en kulturmæssig interesse for størstedelen af befolkningen. Efterhånden vil der kunne komme flere steder til, afhængig af interessen. De museer mv. som holder åbent er en blanding af både offentlige og private udstillinger. Det italienske kultuministerium har store forventninger til det nye arrangement. De håber på at det vil give italienerne en mulighed for at komme ud og opleve mere om landets historie og deres kulturmæssige arv.

Arrangementet blev skudt igang påskesøndag, og foran de mest populære kultursteder som blandt andet Pompeji og Colosseum i Rom var der lange køer, men ventetiden blevet taget med højt humør.

Du kan på Kulturministeriets hjemmeside se en oversigt over de museer, udgravninger, slotte mv. som holdt åbent i påsken, listen vil forhåbentligt blive opdateret med hvilke steder som du kan besøge fremadrettet.

Se oversigten på Kulturministeriets hjemmeside.

På hjemmesiden Museo Italia findes information om landets mange museer, du kan blandt andet vælge enkelte regioner for at se hvad der findes og meget mere.

Du kan også museer på hjemmesiden Cultura Italia, siden er dog noget mangelfuld på enkelte områder men giver et godt overblik over museer og udstillinger.

Museum Vatikanet

Vis mere
Back to top button