Nyheder

Personer savnes efter lavine

Flere personer savnes fortsat efter at Dolomitterne søndag blev ramt af en tragedie, da der skete et omfattende lavineskred på bjerget Marmolada – det højeste bjerg i de norditalienske Dolomitter. Indtil videre meldes om 7 omkomne, 8 personer som er kommet til skade og 13 meldes fortsat savnet.

Søndag morgen skred et stort stykke af kompakt is og sne, ned af siden på Marmolada. Skredet skete i et område hvor mange vælger at tage på vandreture i området omkring søen Fedaia, hvilket også var tilfældet denne søndag. Mens Italien er ramt af ekstremt varmt vejr, tager mange indbyggere og turister derfor op i bjergene for at vandre i køligere temperaturer. Der er da også både italienere og udlændinge blandt de savnede. Blandt de omkomne som er identificeret som italienske borgere, er 2 alpine guider.

Italiens premierminister Mario Draghi valgte søndag at tage til området, hvor en helikopter forsøgte at bringe ham tæt på stedet for lavinen men måtte vende om på grund af dårligt vejr. Vejret var også årsag til at eftersøgning efter overlevende måtte indstilles midlertidigt. Både helikoptere og droner er indsat i den igangværende eftersøgning efter forsvundne i området.

Området er nu lukket for besøgende, da der fortsat er risiko for yderligere skred.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button