Nyheder

Strejke i Italiens lufthavne

Personalet i de italienske lufthavne, har valgt at de vil strejke idag lørdag d. 15. juli 2023 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 18.00. Strejken omfatter alt personale på landjorden, det vil sige at der ikke vil være personale til stede til at håndtere check-in af rejsende eller håndtering bagage samt alle øvrige finktioner som varetages i lufthavnene.

Strejken kommer som resultatet af utilfredshed fra de respektive fagforeninger, da de mener at kontrakterne er udløbet og derfor skal fornyes. Fagforeningerne repræsenterer også landets togpersonale, hvor der fornylig var strejke på togtrafikken.

I forhold til flytrafikken så er det på en dag som nok godt kan betegnes som store rejsedag, da der er flere lande som både starter og er igang med sommerferien, vurderes det fra Italien at strejken vil påvirke omkring 250.000 passagerer og at i omegnen af 1000 fly-afgange vil kunne risikere at blive aflyst.

På nuværende tidspunkt, er udmeldingen fra de forskellige flyselskaber at flere af deres piloter og stewardesser også vil strejke idag. Derudover er knap 350 flyafgange og ankomster allerede aflyst fordelt på flere af landets lufthavne.

Der skal derfor resten af idag forventes aflysninger og nok også en del forsinkelser, når personalet genoptager arbejdet.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button