Ferie i Italien

Venedig indfører adgangspas

Venedig er en by som tiltrækker turister, og ikke mindst turister som blandt kommer via de mange krydstogtskibe men også turister som gerne vil besøge byen på et par dage. Igennem de seneste år er strømmen af turister vokset betragteligt, og især de store krydstogtskibe som lægger til meget tæt på byen, udgør et voksende problem for byen. Ikke mindst fordi at skibene bliver større og dermed kan medbringe flere turister, men at de med deres store vægt påvirker naturen i lagunen og det fysiske grundlag som Venedig er bygget på.

Tidligere har bystyret i Venedig henvist de mange krydstogtskibe til et område lidt udenfor byen, og nu har de så på forsøgsbasis indført et gebyr for at få adgang til byen. Det betyder, at der fra d. 25. april 2024 og i en periode på 30 dage frem, skal købes et Venice Pass som gælder på dagsbasis og kommer til at koste 5 euro for per person. For børn under 14 år skal der ikke købes et adgangspas.

Adgangspasset gælder i tidsrummet mellem kl. 8.30 og 16.00, det vil sige at man kan besøge byen efter kl. 16.00 og indtil kl. 8.30 næste morgen uden dagspas. Deruder er der en række undtagelser for personer med forretningsbetinget behov samt familiemedlemmer til byens egne indbyggere. Eneste betingelse er dog at alle som besøger byen udenfor tidsrummet, skal registrere sig på en elektronisk liste hos kommunen, med angivelse af formål og tidsrum for besøget.

Fra d. 16. januar 2024 har kommunen åbnet op for muligheden for adgang til en portal, hvor man kan hente en QR-kode som kan bruges som dokumentation for at man har en booking på et overnatningssted eller ikke er omfattet af reglerne for adgangspas. Platformen kan findes på https://cda.ve.it/it/.

Ordningen omfatter blandt andet en begrænsning på gruppe på maksimalt 25 personer samt at der ikke må benyttes megafoner og højtalere i forbindelse med større turistgrupper i byen.

Så længe at forsøgsordningen kører, vil prisen på et adgangspas ligge på 5 euro men det forventes at når ordningen træder helt i kraft så vil det komme til at koste mellem 3 og 10 euro per person at få adgang til Venedig for et dagsbesøg. Dog vil der komme forskellige priser afhængig af hvilke dage det drejer sig om og højtids-sæson. Adgangen kan betales med kreditkort, bankoverførsel eller med Paypal.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button