Nyheder

Varme-alarm i 16 byer

Igen en dag med høje temperaturer i Italien, søndag blev der i 16 byer slået rød varme-alarm. Derudover er 27 andre byer på listen over byer med risiko for høje temperaturer. Den røde varme-alarm betyder at der er risiko for helbredet som følge af meget høje varmegrader. Det er især i de store byer at der hurtigt bliver meget varmt, når der ikke kan komme tilstrækkelig luftcirkulation i gaderne og de mange høje bygninger opsamler varme som ikke kan komme væk.

I disse dage er der registreret temperaturer over 40 grader Celsius, efter en juni måned med i forvejen høje temperaturer som devsærre er fortsat ind i juli måned. Søndag har flere steder budt på temperaturer i omegnen af 37 grader, mandag forventes der op til 40 grader og tirsdag nævnes der omkring 42 – 43 grader. Enkelte steder kan man opleve at temperaturen ikke er helt så høj, men til gengæld er der en meget høj luftfugtighed.

Byerne med rød alarm er blandt andet Rom, Firenze, Bologna, Civitavecchia, Latina Frosinone, Rieti, Viterbo, Catania, Palermo og Messina.

Øvrige byer som er farezonen omfatter blandt andet Alessandria, Ancona, Bari, Bolzano, Brescia, Cagliari, Caserta, Catanzaro, Genova, Mantova, Milano, Napoli, Padova, Pavia, Perugia, Pescara, Reggio Calabria, Torino, Trieste, Venedig og Verona.

Med så høje temperaturer i løbet af dagen, vil det helt sikkert også være varmt i nattetimerne. Der er derfor tale om tropiske nætter med temperaturer, der ikke kommer under 20 – 24 grader. I de større byer, som er tætbebygget kan der opbygges varme fra både ejendomme og vejbelægning, som medfører at nattemperaturen kan komme helt op på til 30 grader frem til midnat.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button