Nyheder

Turister ridser navne i Colosseums mur

Bygningsværket Colosseum i det centrale Rom er ikke mindst et imponerende bygningsværk med en lang historie, og en del af Italiens berømte kulturelle monumenter. En kulturarv som italienerne værner meget om og gør meget for at passe på og beskytte for eftertiden. Ikke mindst fordi landets historie og kultur har stor betydning for indbyggerne og deres identitet.

Desværre har mange turister ikke samme forståelse eller respekt for de historiske monumenter eller det at de er blevet opført for rigtig mange år siden og i dag står som et vidnesbyrd om Italiens kultur og historie.

Igen og igen dukker der historier op i de italienske medier om primært udenlandske turister som enten efterlader eller bliver taget på fersk gerning i at ridse deres navn samt måske også dato i Colosseums mure.

Seneste historie er fra lørdag d. 15.07.2023 hvor en 17-årig tysk student i følgeskab med sin lærer, ridsede i murværket på 1. etage af Colosseum. Personalet tilkaldte politiet som efterfølgende har pålagt drengen administrative sanktioner(ikke nærmere angivet hvad det omfatter) men en potentiel fængselsstraf kan være på mellem 2 og 5 års fængsel.

Dagen inden – om fredagen havde en 17-årig pige fra Schweiz ridset sine initialer i murværket, mens en af stedets turguider optog det hele på video. Pigen var på ferie i Rom sammen med sin familie. Hun risikerer fængselsstraf samt en bøde på 15.000 euro for hærværk. Det er det 3. tilfælde af samme type hændelse indenfor blot få uger.

Tidligere på året, gik en video af en engelsk mand der skrev hans og kærestens navne på muren viralt og vakte stor forargelse i Italien over handlingen.

Det skal her undrestreges at det er helt og aldeles forbudt i Italien at ridse, skrive, tegne eller noget som kan gøre skade på de kulturelle monumenter – hvilket der også gøres klar og tydeligt opmærksom på for turister når de besøger de pågældende kultursteder. Derudover er mange af stederne også video-overvåget af samme årsag.

Det er en gerning som der slåes hårdt ned på, da det betegnes som hærværk og vold mod kulturarven. En gerningsperson står til meget store bøder – op til 15.000 euro og potentiel straf mellem 2 og 5 års fængsel for handlingen, de italienske myndigheder er villige til at gå endda meget langt for at opklare og straffe denne form for hærværk og mangel på respekt for Italiens kulturelle historie.

Udsigt over en af de indvendige arkader i Colosseum
Vis mere

Andre indlæg

Back to top button