KulturNyheder

Mosaikgulv fundet i London

På en byggegrund i London, er der gjort et helt fantastisk fund, der er nemlig dukket et romersk mosaikgulv op af jorden. Mosaikgulvet er 8 meter langt, og fremstår i store dele intakt med blomstermønster og geometriske mønstre i forskellige farver. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Gulvet formodes at have ligget på et sted hvor indbyggere i byens finere bydel har mødtes og kunne nyde mad og drikke. Det har sikkert været en del af større område hvor der har været forskellige udskænknings- eller spisesteder. Det er i hvert fald hvad eksperter fra det britiske historiske museum (MOLA) formoder har været tilfældet. Museets arkæologer har været igang med undersøge området siden juni sidste år, og har i forbindelse med at et stort bygningsarbejde været inddraget for at undersøge fund af romerske bygninger på stedet.

Det fundne mosaikgulv skal på sigt og når det er helt afdækket, løftes op fra byggegrunden for at give arkæologerne mulighed for at undersøge fundet nærmere. Forhåbentlig vil det på et tidspunkt blive udstillet så alle kan se hvordan Londons spisesteder har set ud dengang. Der er dog stadig meget af området som skal undersøges, da der er fundet tegn på en større romersk bygning som formodes at have været et privat hjem for en velhavende familie. Ifølge MOLA så er der tydelige tegn på at der her er tale om indbyggere fra de højere samfundslag, der er blandt andet fundet mønter, smykker og rigt udsmykkede mosaikgulve.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button