LazioNyheder

Tørke fritlægger historisk bro

Efter den seneste tids tørke, er vandstanden i mange af Italiens floder faldet kraftigt – det har derfor betydet at der mange steder er blevet fritlagt noget af flodernes bund. Det er også tilfældet i Rom, hvor vandstanden i byens flod Tiber er faldet så meget at stenbunden er kommet til syne.

Heriblandt også dele af en gammel bro som formodes at have være brugt af de gamle romerske kejsere i deres storhedstid. Efterfølgende er broen blevet brugt mindre og er med tiden forfaldet og til sidst helt kollapset, for efterfølgende helt at blive dækket med vand.

Ifølge APNews så drejer det sig om 2 stykker af det som blev betegnet som Neros bro, som ligger i nærheden af den nuværende Vittorio Emanuele-bro tæt på Vatikanet. Lige nu ser det ikke ud af særlig meget, ikke andet end en bunke firkantede sten beklædt med alger og belægning fra bunden af floden.

Oprindeligt blev broen bygget af kejser Nero i det første århundrede, men har i mange år levet en faldefærdig tilværelse og der har derfor ikke været trafik på broen i mange år. Det formodes at broen oprindeligt har bestået af 4 store stykker, men at man i nyere tid har fjernet dele af broen for at give bedre passage for bådtrafikken på floden.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button